Şimdi Sıra Sende

Projemizin temelini paylaşma duygusu oluşturmaktadır.Projemizde paylaşmanın verdiği mutluluğu yaşamak,insanlar arasındaki kurduğu sevgi bağını hissetmek,ben değil de biz duygusunu güçlendirmek,paylaşmanın hayatı daha da güzelleştirdiğini,paylaştıkça insanlar arasında hoşgörü,sevgi,saygı ve merhamet duygularının geliştiğini ve paylaşmanın güçlü bir iletişimin temellerini oluşturduğunu anlatmak istiyoruz.Projemiz süresince insanların "Ben yaptım,şimdi sıra sende" parolası doğrultusunda yapılan bir işin, yaşanılan bir olayın, gerçekleştirilen bir etkinliğin, okunan bir kitabın,yazılan bir yazının, kullanılan bir eşyanın, dinlenilen bir müziğin, çizilen bir resmin,el becerisiyle ortaya konan ürünlerin,bilgisayar programları ile yapılan çalışmaların paylaşılması, paylaşmanın verdiği mutluluğu yaşamaları amaçlanmıştır. Paylaşmanın ortaya çıkardığı sevginin,hoşgörünün günlük yaşamda insanlar arasındaki yalnızlaşma,iletişimsizlik durumunu yok edeceğini anlatmak istiyoruz.

AMACIMIZ

Projemizin temelini paylaşma duygusu oluşturmaktadır.
Projemiz süresince insanların "Ben yaptım,şimdi sıra sende" parolası doğrultusunda yapılan bir işin, yaşanılan bir olayın, gerçekleştirilen bir etkinliğin, okunan bir kitabın,yazılan bir yazının, kullanılan bir eşyanın, dinlenilen bir müziğin, çizilen bir resmin,el becerisiyle ortaya konan ürünlerin,bilgisayar programları ile yapılan çalışmaların paylaşılması, paylaşmanın verdiği mutluluğu yaşamaları amaçlanmıştır.  Paylaşmanın ortaya çıkardığı sevginin,hoşgörünün günlük yaşamda insanlar arasındaki yalnızlaşma,iletişimsizlik durumunu yok edeceğini anlatmak istiyoruz.

HEDEFLERİMİZ

- Öğrencilerimizle paylaşmanın önemi hakkında farkındalık oluşturmak.

- Öğrencilerin okuduklarını,izlediklerini,dinlediklerini doğru anlaması ve paylaşmasını sağlamak.

- Öğrencilerimizin yazılı ve sözlü olarak kendini ifade etme becerilerini kazandırmak.

- Öğrencilerin sosyalleşmesini sağlamak.

- Öğrencilerimizde empati kurma duygusunu oluşturmak.

- Öğrencilerimizde çevre bilinci oluşturmak.

- Öğrencilerimize sorumluluk duygusu aşılayarak çevreye katkılarını sağlamak.

- Öğrencilerimize tarihi ve kültürel değerlerimizi kazandırmak.

- Teknolojiyi faydalı bir biçimde kullanmalarını sağlamak.

- Öğrencilerimizi çeşitli sanat dallarıyla karşılaştırmak.

- Öğrencilerimizin sanatsal ve estetik duygularını geliştirmek.

- Öğrencilerimize geri dönüşümün önemini kavratmak.

- Öğrencilerin el becerilerini geliştirmek.

- Öğrencilerin yaptıkları. yaşadıkları,gerçekleştirdikleri etkinlikleri başkaları ile paylaşma duygusunu geliştirmek.

ÇALIŞMA PLANI

Projemiz Kasım 2020-Mayıs 2020 tarihleri arasında yapılacaktır.

KASIM AYI ÇALIŞMALARI:

- Öğretmenlerin projeye dahil edimeleri

- Öğretmenlerin tanışma webinarı

- Sisteme öğrencilerin yüklenmesi

- Harita üzerinden projeye katılan okulların işaretlenmesi

- Öğrencilere forum sayfası üzerinden projeden beklentilerinin sorulması.

- Proje ön testinin hazırlanarak  öğrenci ve öğretmenlere uygulanması

- Proje Yaygınlaştırma Çalışmaları

- Okul tanıtımı

- Öğretmen tanıtımı