Sen Değiş Dünya Değişmesin

İklim değişikliğinin canlılar ve cansızlar üzerindeki etkileriyle ilgili farkındalık oluşturmak, "İklim değişikliğinin daha da olumsuz etkilerini ortadan kaldıracak neler yapılabilir?" sorusuna cevap arayıp fikir üretmelerini sağlamak,

Proje Çalışma Takvimi

EKİM

-Projenin tanıtılması yapılacak,

-Ortaklar arasında webinar yapılarak görev paylaşımı yapılacak,

-Projede çalışacak öğrenciler belirlenecek, çalışacak öğrencilerin   veli izin belgeleri alınacak, twinspace yüklenecek,

-Her ortak okul panosunu twinboard ya da uygun web.2 aracı ile oluşturulacak,

-Karma takımlar oluşturulacak, forum üzerinden karma takımlar duyurularak takımların işbirliği yapması sağlanacak.

-Proje üyeleri seçtikleri web2 araçlarıyla kendilerini ve okullarını, şehirlerini  tanıtan resim, video, oyun, bilmece, ..... uygulamalar hazırlayacaklar. Hazırlanan tanıtımlar thinglink uygulaması ile birleştirilerek işbirlikçi hale getirilecek.

-Ortak okullara iklim değişikliği hakkında bilgilerinin ve farkındalıklarının bir öntest ile değerlendirilmesi

KASIM

-İnternette öğrencilerin güvenliği için Kahoot sınavı hazırlanması

-Proje ile ilgili web.2.0 (canva) araçlarını kullanarak logo ve afiş tasarlanması, slogan oluşturulması,

-Ortaklar arasında logonun oylanarak seçilmesi.

ARALIK

-Ortak okullardan oluşturulan karma takımlar kendi bölgelerindeki geçmiş yıllara ait çevre fotoğraflarını bulup günümüzdeki çevre fotoğrafları ile karşılaştırıp web.2.0 araçlarını kullanarak bir sunum hazırlanması.

-Aynı türden iki saksı bitkisinin doğal çevrede ve hazırlanan sera içinde yetiştirilerek öğrencilerin sera etkisini gözlemlemeleri sağlanır. Keşfettikleri şeyleri forumdan birbirleriyle paylaşmaları istenir.

OCAK

-Çevremizdeki 60 yaş ve üstü bireylerle geçmişten günümüze çevre sorunlarının sağlık, psikolojik, ekonomik kayıp, tarım ve canlı çeşitliliğindeki azalma ve bazı nesillerin yok olması gibi alanlarda röportaj yapılması. Öncesinde soruların tüm ortaklar tarafından işbirlikçi olarak belirlenmesi bir şablon oluşturulması. Web.2.0. araçlarından voki ile sunulması.

-Öğrencilerimiz projeden neler öğrendi? akıllarında ne kaldı? uygun web.2 aracıyla ölçülüp değerlendirilmesi

09-12-202009-12-202009-12-202009-12-202009-12-2020

Yayın: 09.12.2020 - Güncelleme: 10.12.2020 15:40 - Görüntülenme: 236