T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ZONGULDAK / GÖKÇEBEY - Gökçebey Ortaokulu

Deyimlerle Çıktım Yola

PROJE HAKKINDA 

Deyimler, bir toplumun uzun yıllar boyunca, dağarcığında oluşturup günümüze aktardığı çok değerli bir kültür hazinesidir. Bu projede deyimleri çeşitli etkinliklerle ele alacağız, değerler canlanacak.

Bu projeyi yaparken teknolojiyi planlarımıza entegre ederek, web 2 araçlarımızı kullanarak öğrencilerimizin, araştırmacı, analiz yapan, kendine güveni olan, geleceği ile bağ kurabilen değerli bireyler olmalarına yardımcı olacağız.

Proverbs and idioms are a valuable cultural treasure,In this project, we will take our words such as proverbs and idioms with various activities and understand our values better and reflect them to the 21st century...)

HEDEFLER

Deyimler bir toplumun manevi kültürünün, en önemli parçasıdır. Toplumlar birbirleriyle kültür alışverişinde bulunarak benzer sözler de oluşturmuşlardır. Biz budeyimlerin günlük hayatta daha sık kullanılması için ilkokul öğrencilerimizin seviyelerine uygun olarak somutlaştırıcı çeşitli etkinlikler yapacağız. Bu etkinlikler sayesinde ortaklarımızla iş birliği yaparak eğitim ve öğretimi daha eğlenceli ve kalıcı hale getireceğiz. (The most important part of the spiritual culture of a society are proverbs and idioms. In order to use these proverbs more frequently in daily life, we will organize various activities that are concrete in accordance with the levels of our primary school students...)

ÇALIŞMA SÜRECI

Projemiz, 2020-2021 Eğitim öğretim yılının Ekim ayında başlayacak ve 2020 yılının Aralık ayında son bulacaktır.

Ekim: Tanışma programları

Kasım: Deyimlerin belirlenmesi( ay boyunca sırayla her hafta belirlenen bir deyimin değişik teknikler kullanılarak işlenmesi ve Web 2.0 Araçları ile desteklenmesi.

Aralık :Öğrenci çalışmalarının paylaşımı; değerlendirme anketleri, proje ortak ürünü ve proje sonuç ürünü, proje sergisi

BEKLENEN SONUÇLAR

1. Söz dağaracığını geliştirmek( Verbal and language skills will improve)

2- Kendilerini daha iyi ifade edebilecek, bağımsız düşünebilecek ve bunu paylaşabilmeyi öğrenecek öğrenciler yetiştirmek ( They will be able to express themselves better, think independently and learn to share it)

3- Güvenli internetle birlikte, Web 2 araçlarını tanıyarak kullanmayı öğrenmek ve ürünler ortaya koymak( With the secure internet, they will learn to use Web 2 tools to learn)

10-12-202010-12-2020

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 10.12.2020 - Güncelleme: 10.12.2020 15:38 - Görüntülenme: 245
  Beğen | 0  kişi beğendi